Στο Mont Pelerin η συνέχεια της διάσκεψης, 18 -20 Ιανουαρίου

Η συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο σε επίπεδο τεχνοκρατών, θα πραγματοποιηθεί στο Mont Pelerin της Ελβετίας, μεταξύ 18 και 20 Ιανουαρίου,  ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η ομάδα των τεχνοκρατών, στην οποία από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχει ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα ετοιμάσει πόρισμα το οποίο θα παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Ιανουαρίου, στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας.

Στην ομάδα θα μετέχουν επίσης: Από τουρκοκυπριακής πλευράς ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Παρσκευόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρίογλου, ο γενικός διευθυντής της Διέυθυνσης Άμυνας και Πληροφοριών του Foreign Office, Τζόναθαν Άλεν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ε.Ε. στα Ηνωμένα `Εθνη στη Γενεύη, Πέτερ Σόρενσεν.

Από πλευράς ΟΗΕ θα βρίσκεται ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, Έσπεν Άϊντε, ο οποίος και θα έχει το ρόλο συντονιστή της ομάδας.