Στο American Heart Institute ο Αριστοδήμου

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aristo, Θεόδωρος Αριστοδήμου,  για 2η φορά από την μέρα της σύλληψης του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Μεταφέρθηκε   εσπευσμένα στο Καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου όπου πέρασε από ιατρικές εξετάσεις από τους θεράποντες ιατρούς. Λόγω της κατάστασης της υγείας του ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, διακομίσθηκε στο American Heart Institute στη Λευκωσία.

Συνεπώς λοιπόν δεν επέστρεψε πίσω για να ανακριθεί στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου .

Επίσης στο  νοσοκομείο νοσηλεύεται η 36χρονη λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου μητέρα ενός βρέφους δώδεκα μηνών μετά από λιποθυμικές τάσεις που υπέστη, ενώ αυτή την ώρα ανακρίνονται στα γραφεία του ΤΑΕ η 56χρονη σύζυγος του Θεόδeρου Αριστοδήμου και ο 63χρονος πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου.

Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, του Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του, του τέως δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου και της λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία για καταδολίευση, εξασφάλιση εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας με ψευδές πιστοποιητικό από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3 Φεβρουαρίου του 2010 με 28 Δεκεμβρίου του 2011.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας σε φακέλους των αναπτύξεων στις οποίες μετείχε η Aristo. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου έχουν στα χέρια τους φακέλους 179 αναπτύξεων στις οποίες μετείχε ο όμιλος ΑΡΙΣΤΟ από το 2000 μέχρι σήμερα, από τις αρχές της εβδομάδας, όταν εξασφάλισαν διάταγμα παράδοσης των εγγράφων αυτών.

Στο μεταξύ τα αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για το Mall της Πάφου έχουν εξαφανιστεί από το φάκελο της συγκεκριμένης ανάπτυξης, στην οποία μετέχει ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μέσω εταιρείας στην κοινοπραξία που έχει ανεγείρει και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Όπως διαπιστώνεται από τις μέχρι στιγμής προκαταρκτικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το φάκελο της μεγάλης αυτής ανάπτυξης, η οποία δεν διαθέτει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης και κατά συνέπεια άδεια λειτουργίας, απουσιάζουν σημαντικά σχέδια του έργου.

Σημειώνεται ότι ήδη στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου έχουν εξεταστεί καταγγελίες για καταπάτηση από την εταιρεία που έχει ανεγείρει το Mall χώρου πρασίνου προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσθετοι χώροι στάθμευσης, ενώ εξετάζεται επίσης από την τοπική Αρχή καταγγελία που αφορά στην καταπάτηση τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Μετά τα ευρήματα στις υποθέσεις του διαχωρισμού των οικοπέδων και στο Mall, η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε και νέο διάταγμα με το οποίο ο Δήμος καλείται να παραδώσει όλους τους φακέλους, όλων των αναπτύξεων όχι μόνο του ομίλου ΑΡΙΣΤΟ αλλά και εταιρειών που ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μετέχει ή κατέχει οποιαδήποτε θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει σχετική έρευνα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στους φακέλους χιλιάδων αναπτύξεων.