Στο υπουργείο Οικονομικών η Τρόικα

Για τις  πρώτες κρίσεις και συμπεράσματα, μετά τις πολύωρες διαβουλεύσεις της ομάδας των τεχνοκρατών,  ενημερώνει αυτή την ώρα η τρόικα τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η σύσκεψη στο υπουργείο ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Τα μέλη της τρόικας μπήκαν στο υπουργείο από το υπόγειο για να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, την υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τον υφυπουργό παρά των Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας είναι οι Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και Φίλιπ Ρότερ της ΕΚΤ.

Από το πρωί το πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις  με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και τραπεζικούς παράγοντες, με δύο βασικούς άξονες, την εξυγίανση των δημοσιονομικών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο. Αύριο οι εκπρόσωποι της τριμερούς θα έχουν συζητήσεις στην Κεντρική Τράπεζα και συνάντηση με τον Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη.