Στο τραπέζι μια λύση πακέτο

Όλο και πιο πιθανό φαντάζει πλεόν το ενδεχόμενο μιας λύσης πακέτο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ισπανίας , μετά και τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης.Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η Ισπανία να προσφύγει επισήμως στους μηχανισμούς στήριξης της Ε.Ε, γεγονός που θα συνδυαστεί με αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας και συγκρότηση του προγράμματος για την Κύπρο.

Η Ισπανία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωζώνη τον επόμενο μήνα και σε μια τέτοια περίπτωση, το αίτημά της ενδεχομένως να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός “ευρύτερου πακέτου”, μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Ανώτατος αξιωματούχος, ο οποίος μετέχει στις συνομιλίες για πιθανή βοήθεια προς την Ισπανία, ανέφερε “Κινούμαστε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, τα πράγματα θα κατασταλλάξουν τον Νοέμβριο” και πρόσθεσε “Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει τότε, τον Νοέμβριο”.

Την ίδια ώρα, δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι: “Αν έβαζα στοίχημα, μάλλον θα έλεγα Νοέμβριο αντί για Οκτώβριο. Τότε θα μιλάγαμε για πακέτο -θα είχαμε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Δεν νομίζω τη Σλοβενία”, σχολίασε.