Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής FIFPro εξελέγη ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π) Σπύρος Νεοφυτίδης κατέστη ο πρώτος Κύπριος που εξελέγη στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Π, ο κ. Νεοφυτίδης δεν έγραψε ιστορία μόνο γιατί είναι ο μοναδικός Κύπριος που εξελέγη σε αυτό το σώμα, αλλά κατέστη το νεαρότερο (37 χρόνων) Διοικητικό στέλεχος στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Τμήματος της FIFPro.

Η εκλογή του πρόεδρου του ΠΑ.Σ.Π. (η διαδικασία ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία) σημαίνει πολλά για τους επαγγελματίες παίκτες στην Κύπρο καθώς η φωνή τους θα ακούγεται πιο δυνατά διεθνώς και τα αιτήματά τους και οι διεκδικήσεις θα γίνονται με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση

Σημειώνεται, ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκλογές για να αναδειχθούν τα τρία από τα επτά στελέχη.

Οι τέσσερις από τις επτά υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Τμήματος της FIFPro είναι καλυμμένες με έμμισθους, ενώ τις τρεις υπόλοιπες τις διεκδίκησαν στις εκλογές εκπρόσωποι Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών από Πορτογαλία, Τσεχία, Νορβηγία, Ισραήλ, Σερβία και Σκοτία.

Ο Νεοφυτίδης θα έχει δικαίωμα ψήφου και για τις εκλογές της FIFPro, του Παγκόσμιου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, που συνεργάζεται στενά και με τη FIFA.