Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ο Κασουλίδης

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι  σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, καθώς και οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία και συγκεκριμένα σε Αίγυπτο, Λιβύη και Τυνησία.

Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, στην παρουσία του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Lakhdar Brahimi.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που θα έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαρτίου.

Παράλληλα, στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στην 7η Υπουργική Συνάντηση της Ομάδας για την Ευρωπαϊκή Πορεία της Μολδαβίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκεφθεί και το Στρασβούργο για επαφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Herman Van Rompuy, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schultz.