Στο “στόμα του λύκου” ο Σαμαράς

Επίσκεψη στη Βαυαρία σχεδιάζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα εντός του 2012 -σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung -προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Χορστ Ζεεχόφερ σε μία προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι με τους σκληρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά “στο στόμα του λύκου” σχεδιάζεται στον απόηχο των συνεχών επικριτικών σχολίων παραγόντων της Βαυαρίας για την Ελλάδα και την προοπτική της να παραμείνει στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, στόχος του κ. Σαμαρά είναι να εκθέσει ο ίδιος τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η Ελλάδα και η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης καθώς, όπως εκτιμούν στην Αθήνα, η εικόνα που είχε δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για τη χώρα και τον Ελληνισμό, από στοχευμένα δημοσιεύματα μερίδας του ξένου τύπου, δεν μπορεί να αναστραφεί χωρίς την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όπως φάνηκε από τις συναντήσεις που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σημειώνεται πάντως, πως οι Χριστιανοκοινωνιστές στο τελευταίο συνέδριό τους απέφυγαν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς και τους υψηλούς τόνους για την Ελλάδα. Ακόμη και ο ίδιος ο κ. Ζεεχόφερ τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευτεί.