Στο ΣτΕ ο Π. Ψωμιάδης κατά της έκπτωσης τους από το αξίωμα του περιφερειάρχη

Δεν καταθέτει τα όπλα ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την γνωστή υπόθεση μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο στη Θεσσαλονίκη, για την οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Τώρα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και αυτή τη φορά έχει καταθέσει αίτηση για να ακυρώσει την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (2.1.2013) με την οποία κρίθηκε έκπτωτος του αξιώματος του. Η απόφαση αυτή στηρίζεται στην αμετάκλητη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει καταθέσει στο ΣτΕ κατά της συγκεκριμένης απόφασης και αίτηση αναστολής καθώς και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Πιο συγκεκριμένα, η παράβαση καθήκοντος για την οποία καταδικάστηκε ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αφορά στη μείωση προστίμου ύψους 89.000 ευρώ σε πρατηριούχου της Θεσσαλονίκης για νόθευση καυσίμων.  Το πρόστιμο έφτασε στα 5.000 ευρώ, η μείωση χρεώθηκε στον Π. Ψωμιάδη και σε παρέμβασή του. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση το αποτέλεσμα ήταν να χάσει το αξίωμά του αλλά και να καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης. Στην αίτηση, πάντως, που έχει καταθέσει τώρα στο ΣτΕ υποστηρίζει πως η απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είναι παράνομη και αντισυνταγματική