Στο “σκαμνί” για σεξουαλικά όργια ο Ντομινίκ Στρος Καν

Μπορεί ο Ντομινίκ Στρος Καν να τη … γλύτωσε ακριβά από την κατηγορία της  Ναφισατού Ντιαλό, πρώην καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel που τον κατηγόρησε σε σεξουαλική επίθεση εναντίον της,  αλλά δεν φαίνεται ότι θα τη γλυτώσει το ίδιο εύκολα από μία άλλη υπόθεση, για την οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί για μαστροπεία.

Ο 63χρονος πολιτικός, ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα του πριν εμπλακεί με τη δικαιοσύνη, δέχεται σφοδρά πυρά από πολλές πλευρές για τα σεξουαλικά όργια στα οποία φέρεται να συμμετείχε στην υπόθεση «Κάρλτον», από το όνομα πολυτελούς ξενοδοχείου στη βόρεια Γαλλία, στην πόλη Λιλ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.

Οι δικαστές δεν φαίνεται να είναι σίγουροι ότι ο Στρος Καν όπως έχει ισχυριστεί δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες, που συμμετείχαν στις βραδιές ακολασίας στις οποίες λάμβανε και αυτός μέρος, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσιγκτον, πληρώνονταν. Το γαλλικό εφετείο απέρριψε το αίτημά του για να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του.

«Η ομάδα υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι βεβαία ότι τελικά θα απαλλαγεί από αυτές τις παράλογες κατηγορίες για μαστροπεία», ανέφερε ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρκ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ντιαλό.