Στο πλευρό Τράγκολα ο Λακκοτρύπης για την επίθεση Ορφανίδη για Sonar

Ο Γιάννος Λακκοτρύπης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης, εξαπέλυσε πυρά με σκληρή γλώσσα, στην κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης στον διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα στον οποίο είπε πως «όφειλε να ξέρει πως υπάρχει και στην Κύπρο Sonar».

Αυτούσια η ανάρτηση Γιάννου Λακκοτρύπη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Επειδή γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες λαϊκισμού από κάποιους βουλευτές που ξαφνικά την είδαν ωκεανογράφοι, νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα γύρω από το θέμα που προέκυψε με την αγορά υπηρεσιών για την συσκευή SONAR.

Προτού ξεκινήσουν οι έρευνες, ο Μάρκος Τράγκολας επικοινώνησε με όλους τους παρόχους θαλάσσιων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Διαπιστώθηκε πως στην Κύπρο υπήρχε συσκευή side-scan sonar από την ίδια εταιρεία που παρέχει τώρα υπηρεσίες δυτών στη λίμνη. Η χαμηλού κόστους συσκευή αυτή, δεν είναι επαρκής για τον σκοπό των ερευνών, που παρεμπιπτόντως είναι ίδιας τεχνολογίας με αυτή που υπάρχει και στο ωκεανογραφικό.

Καμία σχέση έχει με την συσκευή Multibeam sonar που ζητήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Η Multibeam sonar, έχει την ιδιότητα να σκανάρει το βυθό με πολλαπλά και ταυτόχρονα ηχητικά κύματα, είναι ιδανική για λίμνες και λιμάνια και έχει ακρίβεια μέχρι 275 μέτρα. Διεκπεραιώνει τρισδιάστατη χαρτογράφηση με υψηλή ανάλυση λόγω του εξειδικευμένου λογισμικού της.

Στο μόνο που μπορεί να ‘ελεγχθεί΄ο κύριος Τράγκολας, είναι γιατί την συσκευή την συνοδεύει εξειδικευμένος υδρογράφος, Marine Scientist και Coastal Engineer.

Προφανώς αυτές οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αφού διαθέτει και ο τόπος μας τέτοιους προσοντούχους, βουλευτές!

Marcos , «Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει…»
Συνέχισε το έργο σου με τον επαγγελματισμό και την εντιμότητα που σε διακατέχει.»

Check Also

Νέος Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας ο Ιωάννης Γεωργίου

Νέος Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας ο κ. Ιωάννης Γεωργίου Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως …

Αβέρωφ: Η ανανέωση δεν έρχεται από αυτούς που αντιγράφουν οράματα και προγράμματα

Αβέρωφ: Η διασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος του τόπου μας είναι η κρίσιμη απόφαση …