Στο Παρίσι σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στην Ειδική Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ για τη νεανική απασχόληση, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η νεανική απασχόληση και οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους θα είναι στο επίκεντρο της παρέμβασης που θα κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην παρέμβασή του θα αναφερθεί στα θέματα νεανικής απασχόλησης στην Κύπρο και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι το θέμα της απασχόλησης των νέων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυπριακή Κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί και στις προετοιμασίες της κυπριακής Κυβέρνησης για την έγκαιρη υλοποίηση της «Σύστασης για την Εγγύηση για τη Νεολαία» και την υποβολή του σχετικού σχεδίου δράσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσουν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από το Παρίσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Σρι Λάνκα, όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.