Στο παλάτι σήμερα ο Πρόεδρος

Στο Παλάτι Mushrif, θα μεταβεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης,  όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από το Διάδοχο του Θρόνου, Πρίγκιπα του Abu Dhabi, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρίγκιπας Al Nayan, επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες, τις οποίες θα ακολουθήσει η υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου Abdulrahman Al Hamidy και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του κρατικού επενδυτικού ταμείου Mubadala Khaldoon Khalifa Al Mubarak.

Στη διάρκεια της ημέρας θα συναντηθεί επίσης με το Διευθυντή της Επενδυτικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι (AIDA) Σεΐχη Χαμέντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν και με τον Γενικό Διευθυντή της διεθνούς εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας “IRENA” Αντνάν Αμίν.

Τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, συνοδεύει αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων και ο εκτελών χρέην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης.