Στο μικροσκόπιο το κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Έπειτα από ερώτημα του κ. Βασίλη Καπερνάρου, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με το κτήμα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου στην Αλμυρή Κορινθίας και όπως προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στη Βουλή προς απάντησή του, οι αρχές θα προβούν σε…

…έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή οικοδομικών αδειών.

Ο κ. Καπερνάρος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, ανέφερε ότι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού διατηρεί κτήμα στην Αλμυρή Κορινθίας, το οποίο εκτός από εξοχική κατοικία, λειτουργεί και ως κέντρο κοινωνικών δεξιώσεων. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ερώτησή του ζητούσε επίσης, να μάθει εάν το «Κτήμα Μαργαρίτα» πληροί ως υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων, τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο, εάν έχει ελεγχθεί για τυχόν παραβάσεις (καταπάτηση ζώνης αιγιαλού) κι στην περίπτωση που έχει ελεγχθεί εάν έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, στην απάντησή του τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επισυνάπτει σχετικό έγγραφο του δήμου Κορινθίων.

Σύμφωνα με το έγγραφο του δήμου Κορινθίων, στο κτήμα της Μαργαρίτα Παπανδρέου έχουν εκδοθεί 4 οικοδομικές άδειες με την επωνυμία “Χωριό Ειρήνης ΑΕ”  (τις οποίες επισυνάπτει) και υπογραμμίζεται ότι η διεύθυνση της υπηρεσίας δόμησης “θα προβεί και σε επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή των πιο πάνω οικοδομικών αδειών” . Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα αποσταλεί, επισημαίνεται.