Στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή τα μη πολιτικά πρόσωπα για TOR – M1 και γερμανικά υποβρύχια

Την ανάκριση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών μη πολιτικών προσώπων στις δυο υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων – αντιαεροπορικά συστήματα TOR – M1 και γερμανικά υποβρύχια – ξεκινά ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, που χειρίζεται τις δυο «καυτές» δικογραφίες.

Περίπου οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη του υπόθεσης διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον προφυλακισμένο, πλέον, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ανακριτής της υπόθεσης στέλνει κλήσεις σε μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον του αλλά και αιτήματα δικαστικής συνδρομής ώστε να ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στην Ελβετία ο οποίος συνδέεται με την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους μάρτυρες που θα καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή φέρονται ως κομιστές επιταγών που εξαργυρώθηκαν ήδη! Παράλληλα, οι ανακριτικές αρχές αναζητούν τον πραγματικό δικαιούχο εταιρείας στην οποία έχουν καταλήξει 2,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις δικογραφίες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR – M1 και των γερμανικών υποβρυχίων, είχαν αντληθεί στοιχεία από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές που βοήθησαν στην αποκάλυψη του δικτύου των offshore εταιρειών που φέρεται να είχε στήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος και από τις οποίες, κατά την ελληνική δικαιοσύνη, διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα που προέρχεται από …μίζες για τα εξοπλιστικά.