Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δημοτικού γραμματέα Λάρνακας

Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δημοτικού γραμματέα Λάρνακας, Λευτέρη Εμπεδοκλή ο οποίος τελεί υπό κράτηση στης Κεντρικές φυλακές.

Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής,  τελεί σε διαθεσιμότητα και  κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου όπου συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας η Παρασκευή Πλυσή, που εργάζεται ως Λειτουργός Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας από το Μάιο του 2007.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Αντρης Κωνσταντίνου, η μάρτυρας είπε ότι στα καθήκοντα της είναι να λαμβάνει μέρος στο λογιστικό και οικονομικό έλεγχο σε διάφορους Οργανισμούς και πως συνέδραμε στις έρευνες της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας στην υπόθεση του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας.

Είπε ακόμα ότι με βάση τα τραπεζικά δεδομένα του κατηγορούμενου ετοίμασε έκθεση για την υπόθεση και πρόσθεσε πως πραγματοποίησε ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας, της συζύγου, της κόρης και του γιου του από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016. Σημείωσε επίσης ότι δεν εξετάστηκαν λογαριασμοί της οικογένειας που έκλεισαν ή στους οποίους δεν υπήρχε κίνηση.

Η μάρτυρας είπε ότι από την εξέταση των προσωπικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των κοινών λογαριασμών που είχε με τη σύζυγο του εξάγεται το συμπέρασμα ότι υπήρχαν καταθέσεις σε μετρητά ύψους 16,978 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι στις καταθέσεις αυτές δεν περιλαμβανόταν ο μηνιαίος μισθός που έπαιρνε από το Δήμο Λάρνακας ο κατηγορούμενος που εμβαζόταν σε άλλη τράπεζα, ούτε τα εμβάσματα που γίνονταν απ’ευθείας από το Δήμο σε δάνεια που χρωστούσε ο Δημοτικός Γραμματέας και ο γιος του, ούτε οι μεταφορές ποσών από ένα λογαριασμό σε άλλο του Λευτέρη Εμπεδοκλή, της συζύγου, της κόρης και του γιου του.

Σε ερωτήσεις της κ. Κωνσταντίνου, η μάρτυρας είπε πως μεταξύ Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2015 κατατέθηκε σε συγκεκριμένο λογαριασμό του κατηγορούμενου ποσό σε μετρητά που ανέρχεται στις 10,632 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από άλλες πηγές και όχι από τη μισθοδοσία του.

Είπε επίσης ότι ο μηνιαίος μισθός του κατηγορούμενου τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν 6,784 ευρώ και από αυτόν γίνονταν αποκοπές περίπου 3,731 ευρώ για διάφορες υπηρεσίες, όπως δάνεια, κοινωνικές ασφαλίσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φόρο εισοδήματος.

Η Κατηγορούσα Αρχή παρέδωσε ως τεκμήριο στο Κακουργιοδικείο αποδείξεις καταθέσεων που εντοπίστηκαν από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας στο γραφείο του κατηγορούμενου κατά την ώρα σύλληψης του στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο με νέους μάρτυρες κατηγορίας, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγή: ΚΥΠΕ