Στο Λονδίνο μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος για επέμβαση στο συκώτι

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μάχχη που δίνει με τον καρκίνο, και όπως είπε, θα υποβληθεί την ερχόμενη Τρίτη σε επέμβαση στο Λονδίνο, για αφαίρεση δυο ογκιδίων από το συκώτι.

Ο Μακαριότατος δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι  αντιμετωπίζει μαχητικά τον καρκίνο, και ότι οι  ιατρκές γνωματεύσεις  αναφέρουν ότι το πρόβλημα που εντοπίστηκε είναι διαχειρίσιμο.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τέλη Ιουνίου, όταν διαπιστώθηκε, σε εξέταση ρουτίνας, ότι υπήρχε όγκος στο παχύ έντερο. Ο Αρχιεπίσκοπος υποβλήθηκε, τότε, σε χειρουργική επέμβαση, για αφαίρεση και ακολούθησε χημειοθεραπεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για την ανάγκη εφαρμογής του ΓεΣΥ αφού είναι δαπανηρό να πρέπει κάποιος να μεταβεί στο εξωτερικό για να δει την υγεία του, πράγμα που αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν όπως είπε.

Μίλησε επίσης και για τα σενάρια διαδοχής τουτονίζοντας ότι, θέλει ο διάδοχός του να μην βρει κανένα πρόβλημα όπως βρήκε ο ίδιος, γι’ αυτό φροντίζει να μην αφήσει καμιά εκκρεμότητα.

Όπως εξομολογήθηκε «δεν ξέρει πότε θα φύγει». Σημείωσε όμως, ότι «θλίβεται» όταν ακούει πως κάποιοι ετοιμάζονται για την διαδοχή. «Θλίβομαι γιατί κάποιοι είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός», σημείωσε.