Στο κυνήγι των ψήφων ο Λιλλήκας με αμφίβολες προεκλογικές δεσμεύσεις

Λαγούς με πετραχήλια τάζει ο κ. Λιλλήκας για μια θέση στον ήλιο… της Κυπριακής ηγεσίας.

Μόλις χθες ανακοίνωσε ότι δεσμεύετε να δουλέψει σκληρά για την αποδέσμευση της Κύπρου από το μνημόνιο της Τρόικας το 2013, εάν κι εφ’ όσων ο Κυπριακός λαός τον στηρίξει με την ψήφο του.

Το ίδιο ακριβώς σενάριο που παίχτηκε προεκλογικά και στην Ελλάδα, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, να επιβεβαιώνει ότι μετά την εκλογή του δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο.

Με δεδομένο ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, κανένας δεν έχει λόγο να αμφιβάλλει για τις καλές προθέσεις του εκάστοτε πολιτικού, που θέλει να βγάλει την χώρα από την κρίση και την οικονομική ύφεση. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται και κανείς δεν φαίνεται να θέλει να πάρει το μάθημα του. Θα ήταν σοφότερο, αντί για πομπώδεις φαμφάρες, οι υποψήφιοι, στα προεκλογικά τους προγράμματα να παρουσιάζουν ρεαλιστικές λύσεις και πραγματικούς τρόπους να βγάλουν την χώρα από μια κρίση, που οι προηγούμενοι ομόλογοί τους την οδήγησαν.

Εφ’ όσων η κυβέρνηση Χριστόφια, φρόντισε να παγιδεύσει την όποια νέα κυβέρνηση, με την υπογραφή του μνημονίου, χρέος όλων των υποψηφίων είναι να παρουσιάσουν ρεαλιστικές και πραγματικές λύσεις για το πρόβλημα που προκύπτει. Μην ξεχνάμε ότι οι δεσμεύσεις εύκολα ξεχνιούνται, με αποτέλεσμα η κατάσταση να οδηγείται σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.