Στο κρατητήριο ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ γιατί οδηγούσε μεθυσμένος

Γνωστός για την αναμφισβήτητα ολοκληρωμένη καλλιτεχνική του υπόσταση… γνωστός και για τις αδυναμίες του σε πάθη που έχουν απασχολήσει πολλές φορές τον τύπο τα τελευταία χρόνια. Και λάτρης του κρασιού, το οποίο τιμά, κάποιες φορές χωρίς όρια.

Ο πληθωρικός Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ πέρασε αρκετές ώρες στο κρατητήριο. Τόσες όσες χρειάστηκε για να ξεμεθύσει, αφού έπεσε από το σκούτερ που οδηγούσε μεθυσμένος. Όταν οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ, το ειδικό μηχάνημα έδειξε 1,8 γραμμάρια/λίτρο, αλκοόλ στο αίμα του. Κατά πολύ , δηλαδή, περισσότερο από το ανώτατο όριο που στη Γαλλία είναι 0,5%

Ο 63χρονος ηθοποιός δεν τραυματίστηκε, ούτε προκάλεσε κάποιο δυστύχημα. Θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο και ,σύμφωνα με τους γαλλικούς νόμους , θα κληθεί να πληρώσει 4.500 ευρώ πρόστιμο, θα πάρει 6 πόντους ποινής στο δίπλωμα οδήγησης και αν στο μέλλον υποτροπιάσει θα πληρώσει πρόστιμο που θα φτάνει τα 9.000 ευρώ.

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ αρέσκεται όπως φαίνεται να μένει στο προσκήνιο, όχι μόνο με τις ερμηνείες του, αλλά και με τα μπλεξίματά του. Οξύθυμος και αθυρόστομος, τον περασμένο Αύγουστο συνεπλάκη με οδηγό αυτοκινήτου στο Παρίσι. Λίγους μήνες νωρίτερα, σε πτήση προς το Δουβλίνο, ούρησε μπροστά στους εμβρόντητους επιβάτες γιατί όπως είπε μετά «δεν μπορούσε να περιμένει».