Στο κελί τρεις οπαδοί της Ανόρθωσης

Του Κωνσταντίνου Ψυλλίδη

 

Έξι μέρες κράτηση επέβαλε σήμερα το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε τρεις νεαρούς που συνελήφθησαν χθες για εκτεταμένα επεισόδια μετά το πέρας του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα Ανορθωσης-ΑΕΚ.

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 24, 25 και 26 ετών αντιμετωπίζουν κατηγορίες  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κλοπής και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς.

Οι νεαροί ύποπτοι φαίνεται να ήταν μέρος της μερίδας των εξαγριωμένων οπαδών που κατέστρεψαν 13 αυτοκίνητα στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου (11 εκ των οποίων ανήκαν σε ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης) και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπαδοί και των δύο ομάδων έριξαν αντικείμενα και κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, ενώ 10 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, οπαδοί της Ανόρθωσης, βγήκαν εκτός γηπέδου και αφού φόρεσαν κουκούλες κινήθηκαν απειλητικά προς τη βόρεια κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Μέλη της Αστυνομίας που ανέκοψαν τους οπαδούς της Ανόρθωσης, δέχθηκαν πετροβολισμό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους της Αστυνομίας.

Ακολούθως, γύρω στους 100 φιλάθλους της Ανόρθωσης, μετέβησαν έξω από τα βοηθητικά γήπεδα της ομάδας τους και πετροβόλησαν  οχήματα.

Παράλληλα, με τη λήξη του αγώνα και με την αποχώρηση των φιλάθλων, οι επιβαίνοντες τριών αυτοκίνητων φίλαθλοι της Ανόρθωσης, ανέκοψαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε πρόσωπα οπαδοί της ΑΕΚ και τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους.

Συλλήψεις και στη Λευκωσία

Ζηλεύοντας την «αίγλη» των λαρνακέων χούλιγκαν, οπαδοί των λευκωσιάτικων ομάδων Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ έπαιξαν επίσης πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς, μετά το πέρας του μεταξύ τους αγώνα. Η Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα τα οποία κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα.