Στο Κατάρ για το 17ο Φόρουμ της Ντόχα ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης μεταβαίνει αύριο στην Ντόχα του Κατάρ για να συμμετάσχει στο 17ο Φόρουμ της Ντόχα, το οποίο διοργανώνει η Μόνιμη Επιτροπή Διοργάνωσης Συνεδρίων του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σε συνεργασία με περιφερειακά και διεθνή κέντρα ερευνών και μελετών.

Στο 17ο Φόρουμ της Ντόχα αναμένεται να συμμετάσχουν αρχηγοί και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι εθνικών κοινοβουλίων και άλλες πολιτικές προσωπικότητες, εκπρόσωποι διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Θέματα που θα απασχολήσουν το Φόρουμ αφορούν στη δημοκρατία, τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοκρατική μετάβαση εξουσίας, την ανάπτυξη, τον πολιτικό και θρησκευτικό εξτρεμισμό, τη μεταναστευτική κρίση και τους πρόσφυγες, την ασφάλεια, την οικονομία, το εμπόριο και την ενέργεια, την ουδετερότητα των ΜΜΕ κατά την κάλυψη ειδήσεων που αφορούν σε κρίσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν επαφές σε διμερές επίπεδο. Θα συναντηθεί επίσης με Κύπριους που ζουν και εργάζονται στο Κατάρ.