Στο Ισραήλ ο ΠτΔ – Συναντήθηκε με Νετανιάχου και Χέρζογκ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την ολοκλήρωση της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, επισκέφθηκε χθες βράδυ το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Πρόεδρος τόνισε τη στήριξη της Λευκωσίας, και μετέφερε μηνύματα για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης και συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε για άλλη μια φορά, την ανάγκη να αποφευχθούν απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές και έναρξης πολιτικού διαλόγου που θα οδηγήσει στη δημιουργία ορίζοντα επίλυσης του Μεσανατολικού.

Ο ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσοκ τόνισε τους δεσμούς και την ειλικρινή φιλία που ενώνουν τις δύο χώρες και το γεγονός ότι και αυτές τις κρίσιμες ώρες ισραήλ και Κύπρος στέκονται μαζί.

«Υπάρχει δεσμός γειτονίας και αληθινής φιλίας μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και στεκόμαστε μαζί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη ώρα» δήλωσε ο Ισαάκ Χέρτζογκ κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ισχυρή στήριξη του. Ανέφερε ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται το Ισραήλ σε μία περίοδο κατά την οποία γίνεται μάχη μεταξύ του πολιτισμού με τη βαρβαρότητα. Τονισε ότι αυτό που βίωσαν οι κοινότητες του Ισραήλ είναι οι χειρότερες αγριότητες εναντίον εβραίων από την εποχή του ολοκαυτώματος. Δολοφόνησαν είπε, παιδιά μπροστά στους γονείς τους και γονείς μπροστά στα παιδιά τους, έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς και έκαναν βιασμούς.

«Δολοφόνησαν παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους και γονείς μπροστά στα παιδιά τους, έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους, αποκεφάλισαν ανθρώπους, βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες. Μωρά που κρύβονταν στη σοφίτα, τα σκότωναν».