Στο Ισραήλ ο Κ. Πετρίδης για ανάπτυξη συνεργασίας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

Στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο Υφυπουργος παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, μ επίκεντρο την  ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και τουρισμού.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού στο Ισραήλ, που θεωρείται μια από τις κορυφαίες επενδυτικά και τεχνολογικά χώρες στον κόσμο, αποτελεί συνέχεια των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Προεδρίας για τη δημιουργία ενός συνεκτικού οικοσυστήματος για καινοτομία και «κοινωνική επιχειρηματικότητα» μέσω της άντλησης τεχνογνωσίας και εμπειριών αλλά και συνεργασιών από το Ισραήλ. Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα έχει συναντήσεις με ειδικούς που συνέβαλαν να καταστεί το Ισραήλ πρωτοπόρο στους εν λόγω τομείς.

Σήμερα,  ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Κυπρο-Ισραηλινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας βουλευτή κ. Manuel Tranjtenberg, ο οποίος είναι διεθνούς εμβέλειας ειδικός σε θέματα μεταρρυθμίσεων, έρευνας και ανάπτυξης, και ιδρυτής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Συνάντηση, επίσης, πραγματοποιήθηκε με τον καθ. Ehud Gazit, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων (Chief Scientist) της Κυβέρνησης του Ισραήλ, με αρμοδιότητα τη διαμόρφωση της πολιτικής για θέματα έρευνας και καινοτομίας στο Ισραήλ, καθώς και με άλλους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Τέλ Αβίβ.

Την Πέμπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ κ. Άγγελο Λοΐζου θα συναντηθούν με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Yariv Levin, για να συζητήσουν διμερή θέματα που αφορούν στον τουρισμό. Ακολούθως, θα έχει συναντήσεις στο Israel Innovation Institute, τον κύριο θεσμό που συνδέει την έρευνα με την επιχειρηματικότητα στο Ισραήλ αλλά και την προώθησης της καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα παραστεί επίσης στην τελετή αδελφοποίησης της Πάφου με την πόλη της Herzliya, η οποία θεωρείται το κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο Ισραήλ.

Πριν από την αναχώρησή του από το Ισραήλ, ο κ. Πετρίδης θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Α.Θ.Μ. Θεόφιλο Γ’.