Στο ιδρυτικό συνέδριο του Podemos ως επίτιμος προσκεκλημένος ο Αλέξης Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες στη Μαδρίτη όπου είχε συνάντηση με τον συντονιστή της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα και τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ενωμένης Αριστεράς Χοσέ Λουίς Σεντέγια.

Ανάμεσα στα θέματα της συζήτησης περιλαμβάνεται η διοργάνωση της συνάντησης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού Νότου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2015, στη Βαρκελώνη.

Σήμερα, ο κ.Τσίπρας αναμένεται να χαιρετίσει το ιδρυτικό συνέδριο του Podemos ως επίτιμος προσκεκλημένος.

Το ισπανικό κίνημα Podemos μετεξελίχθηκε σε κόμμα, το οποίο οι δημοσκοπήσεις στη χώρα της Ιβηρικής δίνουν πρώτο στην πρόθεση ψήφου. Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρές και πυκνώνουν μέρα με τη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτής της σχέσης, ο Αλέξης Τσίπρας προλογίζει το υπό έκδοση βιβλίο του εκπροσώπου των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Πριν από τις ευρωεκλογές, κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Το Podemos εντάχθηκε στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς, ενώ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι και ευρωβουλευτής, ήταν καλεσμένος στο φεστιβάλ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Φλωρεντία όπου θα μιλήσει στο συνέδριο του think tank της ευρωπαϊκής Αριστεράς Transform Europe! με τον γενικό τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισημάνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι, σε αντίθεση με την μεταπολεμική περίοδο, και με αφετηρία το Νότο της Ευρώπης, η Αριστερά μετατρέπεται σε εμβρυουλκό της αλλαγής.