Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα: Ψηφιακή οικονομία, καινοτομία και υπηρεσίες, ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και θέσεις απασχόλησης, και οικονομική και νομισματική ένωση.

Όσον αφορά την ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συζητήσουν το ψηφιακό θεματολόγιο και τις ενέργειες για την ολοκλήρωση της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς έως το 2015.

Θα συζητήσουν, επίσης, την πρόοδο της ΕΕ στο πεδίο της καινοτομίας και θα υποβάλουν προτάσεις για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας μέχρι το 2014 και για τη μελλοντική ανάπτυξη της Ένωσης Καινοτομίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει υπό σημείωση τις προσπάθειες για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, περιλαμβανομένου του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη, την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων και την απλούστευση της νομοθεσίας.

Οσον αφορά την ΟΝΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα προβεί σε αξιολόγηση του πραγματοποιούμενου έργου σε διάφορους τομείς μιας ενισχυμένης ΟΝΕ.

Αυτό περιλαμβάνει τον ενισχυμένο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, την κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ και την πορεία προς την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.