Στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος ψάχνει η αστυνομία

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, εστιάζει τη προσοχή της στο  επαγγελματικό περιβάλλον του 37χρονου επιχειρηματία από το Φρέναρος, ο οποίος τα ξημερώματα δέχθηκε πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα από αγνώστους.

Ωστόσο ενώ μέχρι στιγμής τα κίνητρα των δραστών παραμένουν ακόμα άγνωστα, η Αστυνομία αναμένει από το θύμα να συνέλθει από το χειρουργείο και να καταθέσει για να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες που θα την οδηγήσουν στους δράστες.

Όπως δήλωσε  ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης «σήμερα γύρω στις 04.20 το πρωί η Αστυνομία των Βάσεων δέχθηκε τηλεφώνημα για πυροβολισμό και τραυματισμό ατόμου που βρισκόταν σε υποστατικό – καφενείο που βρίσκεται στην περιοχή Ξυλοφάγου εντός του εδάφους των Βάσεων».

Πρόσθεσε ότι «το θύμα σύμφωνα με μαρτυρία δέχθηκε πυροβολισμούς από απόσταση ενώ εξερχόταν από το υποστατικό με ένα φίλο και μια φίλη του. Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας των Βάσεων και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε το θύμα με σοβαρούς τραυματισμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου».

Ο 37χρονος εξήλθε γύρω στις 10.30 από το χειρουργείο στο οποίο εισήχθη με την άφιξη του στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη «η κατάσταση του περιγράφεται από τους θεράποντες ιατρούς σταθερή αλλά κρίσιμη. Το θύμα δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στη κοιλιακή χώρα και ένα πυροβολισμό στο δεξί χέρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το υποστατικό στη Ξυλοφάγου το οποίο βρίσκεται στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, χρησιμοποιείται για σκοπούς κυβείας κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ανδρες της Αστυνομίας των Βάσεων, σημείωσε «άρχισαν αμέσως τις έρευνες στη σκηνή από ειδικούς και ήδη έχουν συγκεντρώσει αριθμό καλύκων από πυροβόλο όπλο. Εχει συσταθεί μια ειδική ομάδα που διερευνά σοβαρά εγκλήματα η οποία και αναλύει όλες τις πληροφορίες με σκοπό την εξιχνίαση του σοβαρού αυτού εγκλήματος» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πιτσιλλίδης είπε πως «εξετάζουμε απόπειρα φόνου, τα κίνητρα των δραστών παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα ενώ διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο εστιάζουμε τη προσοχή μας στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπήρχαν σε άλλα υποστατικά της περιοχής κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας των Βάσεων Δεκέλειας απάντησε ότι αυτό είναι μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται δηλαδή «κάμερες ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα από σπίτι σε σπίτι».