Στο Γενικό Εισαγγελέα η υπόθεση της Focus

H επικεφαλής της ΜOKAΣ, Εύα Παπακυριακού, δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν ασχολείται με τη διερεύνηση της υπόθεσης διακίνησης χρημάτων από λογαριασμό της εταιρείας FOCUS και σημείωσε πως το όλο θέμα το γνωρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος το ανέθεσε στην ανακριτική ομάδα που ασχολείται με τα θέματα της οικονομίας.

Η κ. Παπακυριακού είπε πως τα όσα δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής σε σχέση με την υπόθεση αυτή δεν είναι καινούργια στοιχεία, ούτε τα ανέφερε η ίδια σήμερα στη Βουλή και πως αυτά ήταν γνωστά στο κοινοβούλιο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η κ. Παπακυριακού, η οποία παρευρέθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής ανέφερε πως ρωτήθηκε για το θέμα αυτό όπως είχε ερωτηθεί και τον περασμένο Οκτώβριο και πως αυτό που είπε είναι πως το όλο θέμα έχει αναφερθεί στο Γενικό Εισαγγελέα από τον Οκτώβρη και δεν διερευνάται από την ΜΟΚΑΣ.

Είπε ακόμη πως απ’ ότι γνωρίζει από το Γενικό Εισαγγελέα η υπόθεση εξετάζεται από την ανακριτική ομάδα η οποία εξετάζει γενικότερα τα θέματα της οικονομίας, ανέφερε η κ. Παπακυριακού.

Πρόσθεσε πως «αυτά που είπε ο κ. Σαρίκας δεν είναι καινούργια στοιχεία. Ηταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβρη στη Βουλή αυτά τα θέματα. Απλώς τα ανέφεραν ξανά και με ρώτησαν πού βρίσκεται το θέμα και είπα ότι δεν είναι θέμα που αφορά τη ΜΟΚΑΣ. Ασχολείται ο Γενικός Εισαγγελέας που το ανέθεσε στην ανακριτική ομάδα», πρόσθεσε η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ.

Δεν έχουμε οτιδήποτε άλλη γνώση εμείς για το όλο θέμα ούτε το διερευνούμε, κατέληξε.