Στο Αρχηγείο ο Λουρουτζιάτης – Ποιοί άλλοι συνελήφθησαν

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτηςβρίσκεται στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου θα ανακριθεί και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όπου θα ζητηθεί διάταγμα προσωποκράτησης του.

Ο κ. Λουρουτζιάτης είχε συλληφθεί ενωρίτερα στην οικία του στη Λάρνακα από άνδρες της Αστυνομίας με πολιτική περιβολή, μετά τις καταθέσεις του ΓΔ της εταιρείας Ηλέκτωρ Γιάννη Κοκότση, που τελεί υπό κράτηση.

Συνολικά σήμερα, εκδόθηκαν 12 νέα εντάλματα σύλληψης τα οποία αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

Μέχρι στιγμής εκτελεστηκαν τα επτά από τα δώδεκα εντάλματα, σε μια συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας η οποία ενήργησε ταχύτατα και με μυστικότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας που εκτίει και εξαετή ποινή φυλάκισης για το πολύκροτο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ , ο Δημήτρης Πατσαλίδης τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός διευθυντής του Δ. Πάφου, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση και επανασυνελήφθη, ο Μιχάλης Πάντης που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης και τρεις λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών που αποτελούν την επιτροπή προσφορών οι Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χριστάκης Πέτρου.

Τα υπόλοιπα 5 εντάλματα αναμένεται να εκτελεστούν μέχρι αργά το απόγευμα.