Στοχευμένος έλεγχος με rapid test σε 1,177 επιχειρήσεις σε όλες τις επαρχίες

Υγειονομικές Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας: Στοχευμένος έλεγχος σε 1,177 επιχειρήσεις σε όλες τις Επαρχίες

Συνεχίστηκαν από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας οι στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορους εργασιακούς χώρους σε όλες τις Επαρχίες. Την εβδομάδα 8-12 Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν 1,177 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και 4,743 εργαζόμενους σε αυτές, με στόχο να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης των εργαζομένων και εργοδοτών στην υποχρέωση διενέργειας ελέγχου με rapid test.

Από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση σε τέσσερις (4) περιπτώσεις εργαζομένων, στους οποίους εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα. Αναλυτικά, ελέγχθηκαν 200 κουρεία/κομμωτήρια και 380 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, 81 ινστιτούτα αισθητικής και 129 εργαζόμενοι, 284 υπεραγορές/παντοπωλεία και 1,815 εργαζόμενοι και 185 περίπτερα και 490 εργαζόμενοι και 427 επιχειρήσεις τροφίμων και 1,929 εργαζόμενοι σε αυτές.

Με βάση τα ευρήματα από τους Υγειονομικούς Λειτουργούς, διαπιστώνεται μεγάλη συμμόρφωση εκ μέρους των εργαζομένων και των εργοδοτών, γεγονός που αντιμετωπίζεται ως πολύ θετικό στην προσπάθεια για παρεμπόδιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, αλλά και στους εργασιακούς χώρους.

Η προσπάθεια για διατήρηση της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας, αλλά και για διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας επαγγελματικών χώρων αφορά και επηρεάζει όλους τους πολίτες. Δείχνοντας ατομική ευθύνη, συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια την τήρηση των βασικών μέτρων αποστασιοποίησης, χρήσης μάσκας, πλυσίματος των χεριών και διενέργειας τακτικών τεστ.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη συμμόρφωση και ασφάλεια σε εργασιακούς χώρους, τα αρμόδια Τμήματα των Υπουργείων συνεχίζουν και εντατικοποιούν τους ελέγχους, σε συνεργασία με τους εργοδότες και τους εργαζόμενους.