Στους -68 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία στη Σιβηρία

Εξωφρενικές θερμοκρασίες καταγράφονται στη Σιβηρία. Στην περιφέρεια της Γιακουτίας, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο υδράργυρος έπεσε σήμερα στους -68 βαθμούς Κελσίου, αφού είχε πέσει χθες στους -65 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 100 σχολεία.

Στη Σιβηρία, κοντά στο Ιρκούτσκ, στην περιφέρεια της λίμνης Βαϊκάλης, οι κάτοικοι και οι τουρίστες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αύριο Παρασκευή θερμοκρασίες κάτω από τους -56 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ουλάν-Ουντέ, πρωτεύουσα της γειτονικής περιφέρειας της Μπουργιατίας, ο υδράργυρος έπεσε στους -32 βαθμούς και αναμένεται να συνεχίσει να κατεβαίνει τις προσεχείς ημέρες.

Αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται ενώ οι ορθόδοξοι που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, μεταξύ των οποίων πολλοί Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή βουτώντας σε παγωμένους ποταμούς και λίμνες σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη.

«Το κρύο των Θεοφανείων έφθασε», έγραψε ενθουσιασμένος ένας ρώσος χρήστης του Ίντερνετ σ’ ένα βίντεο που ανέβασε στο Youtube το οποίο τον εικονίζει με πάγο στις βλεφαρίδες και τα μαλλιά. «Ωραία, αλλά κάνει μόνο -47 βαθμούς Κελσίου».