Στουρνάρας:H Τρόικα δεν έχει σκληρύνει την στάση της

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τονΥυπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με θέμα την προετοιμασία της ελληνικής Κυβέρνησης ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της Τρόικας στην Ελλάδα.

“Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας εξερχόμενος της σύσκεψης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους.

“Η Τρόικα δεν σκλήρυνε στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες” δήλωσε ο κ. Στουρνάρας όταν ερωτήθηκε αν η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων.

Ερωτώμενος αν η Τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα, ο κ Στουρνάρας ανέφερε: ” Οχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα”.

Ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε πως δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής του κ. Τσίπρα για το δάνειο ενώ στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα του 1,2 δισ. που θα προταθούν σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014 ανέφερε: “Θα τα δείτε”.