Στουρνάρας: “Δεν παρέλαβα καμία λίστα”

“Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού οικονομικών” τόνισε ο κ. Στουρνάρας στην κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την λίστα Λανγκάρντ και αναφέρει πως ήδη απο τα μέσα Οκτώβρη έχει ζητήσει απο τις Γαλλικές αρχές, την αυθεντική λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα.

Με επιστολή του προς τον Γάλλο υπουργό οικονομικών ο κ.Στουρνάρας ζήτησε να σταλεί στην Ελλάδα η επίμαχη λίστα, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμη κάποια απάντηση, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε ο ίδιος.

Στην μέχρι τώρα κατάθεση του δηλώνει χαρακτηριστικά πως δεν είχε γνώση του θέματος της λίστας, για το οποίο και ενημερώθηκε πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και ανακινήθηκε απο τα μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά με την επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρ.Πεπονή για την αποστολή του πρωτοκόλλου παραλαβής της λίστας, ο κ. Στουρνάρας είπε “Ο οικονομικός εισαγγελέας με ρώτησε αν υπάρχει το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής και του απάντησα αρνητικά.”

Παράλληλα, γνωστοποίησε στην Επιτροπή πως έπειτα απο διασταύρωση στοιχείων απο τη λίστα με τους 54.000 έλληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω απο 100.000 ευρώ εμφανίζονται περιπτώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους με βάση τα εισοδήματά τους και ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να τις δικαιολογήσουν.