Στον απόηχο της απαγωγής των παιδιών: Λάθη, ελλείψεις, αδυναμίες…

Το τραγικό περιστατικό της απαγωγής των δύο 11χρονων μαθητών, συγκλόνισε ολόκληρη τη Κυπριακή κοινωνία.

Στον απόηχο όμως αυτού του τραγικού συμβάντος, είναι καιρός οι αρμόδιες αρχές να δούν κατάματα την σκληρή πραγματικότητα, τα λάθη, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τους.

Καταρχήν πρώτιστο μέλημα και το Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης αλλά και των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι το θέμα ασφάλειας και προστασίας των παιδιών.

Δυστυχώς τα σχολεία μας είναι ανοχύρωτα και ξέφραγα αμπέλια, αφού οποίος θέλει μπαίνει και βγαίνει στα σχολεία χωρίς έλεγχο από κανένα.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ετοιμάσει Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας για την προστασία των παιδιών και του προσωπικού.

Μήπως η ασφάλεια των παιδιών δεν συμπεριλαμβάνετε στις “διαπραγματεύσεις” σας;  Υπάρχει Ευρωπαική οδηγία που αναφέρεται στην ασφάλεια των απιδιών στα σχολεία;

Κατά τα άλλα, ακολουθούμε κατά γράμμα ότι μας πει η Ευρωπαική Ένωση. Σε αυτό το φλέγον θέμα της ασφάλειας, γιατί δεν ακολουθούμε λοιπόν;

Τι γίνεται με την επιτήρηση των παιδιών;  Τι οδηγίες δόθηκαν για τους γονείς που πολλές φορές αφήνουν τα  παιδιά τους στην αυλή του σχολείου από τις 7 το πρωί;

Οι εξωσχολικοί που αλωνίζουν στα σχολεία; Η Αστυνομία τι μέτρα λαμβάνει;

Ποιοι φέρουν την ευθύνη για όαλ αυτά που συμβαίνουν;

Γιατί χθες, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε 45 λεπτά μετά το περιστατικό; Αν θυμάστε μετά το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του μαθητη στο Αλεθρικό, πάλι υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν σε αυτό το τόπο για να πάρουμε επιτέλους τα σωστά και απαραίτητα μέτρα;

“Εξορθολογισμούς” ας γίνει με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών και ας σταματήσουν όλοι να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και ας ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για προστασία των παιδιών.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, δεν σώζουν ζωές.