Στον έλεγχο του Μπιλ Γκέιτς τα ξενοδοχεία Four Seasons αντί 2,21 δισ. δολ.

Τον έλεγχο της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons Hotels and Resorts αναλαμβάνει ο Bill Gates, αγοράζοντας περίπου το ήμισυ του μεριδίου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed bin Talal έναντι 2,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επενδυτική εταιρεία Cascade Investment LLC του Bill Gates, σύμφωνα με το Reuters προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της διάσημης αλυσίδας ξενοδοχείων.

Η Cascade θα αποκτήσει το μισό από το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Alwaleed bin Talal, επικεφαλής της Kingdom Holding Company, στο Four Seasons, καταβάλλοντας 2,21 δισ. δολάρια.

Μετά τη αγορά η συμμετοχή της Cascade Investment στο Four Seasons θα ανέρχεται στο 71,3%.

Ο Prince Alwaleed, μέσω του επενδυτικού οχήματος Kingdom Holding C, θα συνεχίσει να κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο, ανέφερε σε δήλωσή της η Four Seasons.

Ενώ ο πρίγκιπας είναι ιδιοκτήτης μετοχών σε πολλές εταιρείες όπως η Citigroup Inc (C.N) και η εταιρεία Lyft Inc (LYFT.O), η εταιρεία επενδύσεών του Kingdom Holding Company, πουλάει τα μερίδιά της σε ξενοδοχεία τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Prince Alwaleed αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2018 αφού κρατήθηκε στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανώτερους αξιωματούχους και επιχειρηματίες στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σαουδικής Αραβίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης: