Στις 26 Ιουνίου οδηγούνται στο δικαστήριο Βγενόπουλος και Μπουλούτας

Δεν έγινε κατά νομότυπο τρόπο η επίδοση των κατηγορητηρίων προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα αποφάνθηκε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφού μελέτησε τις γραπτές αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο κατηγορουμένων καθώς και του συνηγόρου υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το άρθρο 52 της Σύμβασης του Σέγκεν καταδεικνύει πως το κατηγορητήριο δεν έχει επιδοθεί κατά νομότυπο τρόπο.

Το Δικαστήριο όρισε την 26η Ιουνίου ως ημέρα κατά την οποία οι δυο κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου νοουμένου ότι μέχρι εκείνη την ημέρα θα τους έχει γίνει επίδοση των κατηγορητηρίων.

Στη Λαϊκή Τράπεζα και στους Χρήστο Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουννή, Νεοκλή Λυσάνδρου και Κάλια Ευσταθίου επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια και η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 16 Μαΐου.

Ο δικηγόρος του παραπονούμενου Σταύρου Μαυρόσαββα ανέφερε στο δικαστήριο πως θα μπορεί να γίνει επίδοση του κατηγορητηρίου και για τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική. Ο δικηγόρος επικαλέστηκε συμφωνία της Κύπρου-ΗΠΑ.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων.