Στις 16.000 οι αιτήσεις για προστασία Α’ κατοικίας

Την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό ζητούν ήδη 16.000 δανειολήπτες, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους. Όσοι δανειολήπτες έχουν στα χέρια τους κατασχετήρια μπορούν να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις ενώ για τους υπόλοιπους ισχύει δίμηνη προθεσμία από την στιγμή που θα παραλάβουν στα χέρια τους εντολή εκτέλεσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης «ο αριθμός των αιτήσεων δείχνει ότι άνθρωποι που είχαν διακόψει τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα είδαν ότι ο νόμος τους επιτρέπει να επανασυνδεθούν με τις τράπεζες και να αποφύγουν τον πλειστηριασμό». Σημείωσε μάλιστα ότι πλέον οι σχέσεις καταναλωτών – τραπεζών αναβιώνουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς ο νόμος για πλειστηριασμούς δουλεύει, και όπως προβλέπει ο νόμος μπορούν να προσέλθουν οι δανειολήπτες και 2 μήνες μετά την έκδοση διαταγής πληρωμής που θα στείλουν οι τράπεζες. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 δανειολήπτες έχουν πάρει στα χέρια τους διαταγή πληρωμής.