Στις 10 η έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού – Αποφάσεις για νέα μέτρα

Στις 10 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο σε  έκτακτη συνεδρία την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη εμ την επιδημιολογική ομάδα και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Κατά τη σύσκεψη ακούστηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπό το φως της επιδημιολογικής εικόνας.

Ο Πρόεδρος  αφού άκουσε τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής ομάδας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ολικό lockdown πάντως δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι των συζητήσεων. Ο υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι αν η κατάσταση εκτροχιαστεί δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή.

Οι επιστήμονες επιμένουν στην παλαιότερη εισήγηση τους για κλείσιμο των σχολικών μονάδων και εφαρμογή τηλεκπαίδευσης, τονίζοντας τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην εκπαίδευση τις τελευταίες ημέρες.

Στο τραπέζι βρίσκεται και το κλείσιμο καφετεριών με ερωτηματικό για τους υπόλοιπους χώρους εστίασης, καθώς και επέκταση όλων των περιορισμών που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.