Στις σχολικές αίθουσες σήμερα οι τελειόφοιτοι μαθητές

Στις σχολικές αίθουσες σήμερα οι τελειόφοιτοι μαθητές

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν σήμερα περίπου 10.000 τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, μετά από δύο σχεδόν μήνες που έμειναν μακριά από τα θρανία λόγω των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου, στον Αρχάγγελο, ενώ ακολούθως θα μεταβεί και στην Γ’ Τεχνική Σχολή στον Αρχάγγελο.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, οι μαθητές θα επιστρέψουν ανά ομάδες, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται για πέντε μέρες εναλλάξ για κάθε ομάδα,τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 11:30 ενώ οι υπόλοιποι μαθητές από το σπίτι θα παρακολουθούν το μάθημα εξ αποστάσεως.

Απαραίτητη θα είναι η συμμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας μέσα από τα οποία εκτός από τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται αποφασίστηκε όπως:

*αλλαγή στην χορωθέτηση ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις

*Μονά θρανία με 12 μαθητές σε κάθε αίθουσα

*διαρρύθμιση με ενδείξεις και σημάνσεις στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων για να βοηθηθούν τα παιδιά στις αποστάσεις

* Χρήση αντισηπτικών υγρών

*Ειδικά θερμόμετρα και προστατευτικές μάσκες στις σχολικές μονάδες

*Πρόνοια για αίθουσα απομόνωσης σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις για εκδήλωση συμπτωμάτων από εκπαιδευτικούς ή μαθητές