Στις πληγείσες περιοχές ο ΥΠΕΣ – 2000 ευρώ ως πρώτη βοήθεια

Στις πληγείσες περιοχές ο ΥΠΕΣ – 2000 ευρώ ως πρώτη βοήθεια

Ευτυχώς «δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες», είπε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Ο Υπουργός επισκέφθηκε Κοινότητες της Επαρχίας Λευκωσίας που πλήγηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, προκειμένου να εκτιμήσει επί τόπου τις ζημιές.

Στις δηλώσεις του είπε ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών, η Πολιτική Άμυνα, το Υπουργείο Γεωργίας είναι επί ποδός από το πρωί σήμερα. Ήδη τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης είναι στην πληγείσα περιοχή. Η πρώτη μας έννοια βεβαίως ήταν η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των ανθρώπων. Ήδη μεταφέρουμε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία δύο οικογένειες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα στο Νικητάρι. Εάν υπάρχει και αλλού πρόβλημα όλοι θα μεταφερθούν». Από εκεί και έπειτα, πρόσθεσε ο κ. Νουρής, θα ακολουθήσει η καταγραφή και γίνεται ήδη καταγραφή των ζημιών.

Σημείωσε ότι έχει επικοινωνήσει με την ΑΗΚ. «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια γιατί η έκταση της περιοχής στην οποία έχει υπάρξει αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι επίσης μεγάλη, αλλά η προσπάθεια είναι μέχρι το βράδυ να έχουμε αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα στο σύνολο των περιοχών», είπε.

«Ο συνάδελφος μου Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, δεν μπορεί βεβαίως να είναι εδώ, όμως όσον αφορά τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες και θέματα που αφορούν την γεωργία, θα τα επιληφθούμε. Θα ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία της ερχόμενης Τετάρτης», ανέφερε ο Υπουργός. «Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Όλα τα άλλα θα αποκατασταθούν», τόνισε.

«Ήδη ως Υπουργείο Εσωτερικών, μετά την ολοκλήρωση αυτής της σύντομης περιοδείας, θα επιδοτήσουμε όσους ανθρώπους τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα με ένα ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ για να μπορούν να κινηθούν αυτές τις γιορτινές ημέρες. Και βεβαίως θα ακολουθήσει η καταγραφή των ζημιών για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αποτιμήσουμε πως μπορούμε να στηρίξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν υποστεί ζημιές», είπε σημειώνοντας πως κάτι ανάλογο θα γίνει και στις κτηνοτροφικές περιοχές.