Στις πλάτες των φορολογούμενων η διάσωση των Κ.Α

Ζημία ύψους 55.8 εκατομμυρίων ευρώ εμφάνισαν οι Κυπριακές Αερογραμμές (Κ.Α) το 2012 έναντι 23.9 εκατ. ευρώ που ήταν η ζημία της εταιρείας για το έτος 2011. Κάθε πέρυσι και καλύτερα δηλαδή, για τον κρατικό αερομεταφορέα της Κύπρου, που όπως φαίνεται δεν έχει σωτηρία.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές μοιάζουν πλέον με βαρέλι δίχως πάτο, στο οποίο όμως έχουν πέσει τεράστια  χρηματοδοτικά πακέτα ουκ ολίγες φορές. Χρήματα από τον κρατικό κορβανά που προέρχονται από τους φορολογούμενους που κάθε φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Ο κρατικός αερομεταφορές της Κύπρου έχει χρηματοδοτηθεί μετά από σχετικό αίτημα του τέως Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά και από την απερχόμενη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της προηγούμενης κυβέρνησης, είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών  που είχε καταρτίσει η AF Consulting ltd αλλά και για την καταρχήν έγκριση της επιπρόσθετης αύξησης κεφαλαίου.

Και οι προσπάθειες για τη διάσωση της εταιρείας δεν σταματούν εδώ. Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή συνεχίζεται ενώ σε εκκρεμότητα είναι το αίτημα της πρώην κυβέρνησης Χριστόφια προς την Κομισιόν για ενίσχυση και διάσωση.

Η σπατάλη δημόσιου χρήματος για χάρη τη διάσωση της εταιρείας συνεχίζεται με κοστοβόρες τηλεοπτικές καμπάνιες και χορηγίες. Και όλα αυτά εις βάρος του Κυπριακού λαού. Μήπως ήρθε η ώρα η νέα κυβέρνηση να επανεξετάσει το όλο θέμα και να «ζυγίσει» αν η αμφιλεγόμενη διάσωση της εταιρείας συμφέρει;