Στις Κεντρικές φυλακές, ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς

Στις Κεντρικές φυλακές, οδηγήθηκε πριν από λίγο, ο 35χρονος, καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς.

Η υπόθεση  έχει παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ενώ ο ύποπτος έχει μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές όπου θα παραμείνει υποκράτηση. Η δίκη ορίστηκε για τη Δευτέρα 24/6 και το κατηγορητήριο αναφέρεται σε 7 υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης.

Ο ύποπτος, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών του ΕΑΟ και της ΜΜΑΔ.

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, παρουσιάστηκε και πάλι χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση στην κράτηση του. Οι απαντήσεις του ενώπιον του Δικαστηρίου παρέμειναν οι ίδιες, όταν ερωτήθηκε εάν επιθυμεί να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του και αν φέρει οποιαδήποτε ένσταση στην κράτησή του.

Ο Νίκος Μεταξάς, κατόπιν της ομολογίας του αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, θα είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που θα έρθει αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής.

Τα θύματα του καθ΄ομολογία serial killer είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ και η κόρη της, η 6χρονη Σιέρα, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα και  η 8χρονη κόρη της, Έλενα Μπουνέα και η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ.