Στις θέσεις του παραμένουν οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου

Κανονικά θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή η ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι τρεις δικηγόροι του πρώην υπουργού εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν ότι παρά την επιφύλαξη του Δικαστηρίου ως προς την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κάτι το οποίο οι ίδιοι θεωρούν αναγκαίο θα συνεχίσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

Όπως είναι γνωστό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος την περασμένη Πέμπτη δήλωσε ότι δεν θα είναι «παρών» στη διαδικασία και ότι θα επανέλθει εφόσον το δικαστήριο καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης έχει ως εξής:

Οι συνήγοροι του πρώην Υπουργού κου Α. Α. Τσοχατζόπουλου κοι. κοι. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος, δηλώνουν ότι, σε συμφωνία με τον πρώην Υπουργό, θα παραμείνουν στις θέσεις τους εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, παρά την, με επιφύλαξη,απόφασητου δικαστηρίου περί της μη κλητεύσεως στο ακροατήριό του των μελών του ΚΥΣΕΑ (1998-1999).

Η απόφαση του δικαστηρίου, της Παρασκευής 24.5.2013, είναι κατά σειρά η τρίτη, που κατά τη γνώμη μας θέτει επιτακτικά θέμα δίκαιης δίκης και κράτος Δικαίου.
Η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση για τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης και του Κράτους Δικαίου.

Πιστεύουμε ότι η δίκη αυτή, κορυφαία από την Μεταπολίτευση και μετά, πρέπει να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κ. Π. Δ, την εφαρμογή του Συντάγματος και των κανόνων της ΕΣΔΑ.

Η δίκη αυτή είναι μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για εμπέδωση και πίστη των πολιτών της χώρας μας στην θεσμική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Εκφράζουμε την ευχή και την πίστη η Ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη δίνη, στην σημερινή και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτίνει Δίκαιο.
Λεωνίδας Κοτσαλής
Γιάννης Νικολάου
Γιάννης Παγορόπουλος.

 

Check Also

Σαντορίνη: 33χρονος Ισπανός γρονθοκοπήθηκε άγρια χωρίς οίκτο από τέσσερις νεαρούς Γάλλους τουρίστες…

Με σοβαρά τραύματα σε κεφάλι και σώμα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα ένας 33χρονος Ισπανός …

Eλλάδα – Λέσβος: Σύλληψη 10χρονου για εμπρησμό – «Μου αρέσει να βλέπω τους Πυροσβέστες»

Ένα 10χρονο αγόρι συνελήφθη στη Λέσβο με την κατηγορία του εμπρησμού, καθώς έβαζε φωτιές σε …