Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του ΕΟΤ

Με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, οι τρεις συλληφθέντες για το σκάνδαλο του ΕΟΤ, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους στον  15ο Τακτικό Ανακριτή.

Πρόκειται για τον 39χρονο πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού, καθώς και για τους συγκατηγορούμενούς του,

μεταξύ αυτών και μία γυναίκα. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα που κατηγορείται προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ, που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Η επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.