Στη Φρακφούρτη την Τετάρτη ο Τσακαλώτος για την ποσωτική χαλάρωση

Επαφές για το κομβικό θέμα της ένταξης της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος την , Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, στο περιθώριο συνέδριου του Economist και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το συνέδριο έχει θέμα «Ελλάδα: Επιστροφή στις αγορές;» και την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης και υψηλόβαθμα στελέχη των δανειστών, όπως το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Κομισιόν για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο και ο ομόλογός του από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) Νικόλα Τζαμαριόλι.

Με ενδιαφέρον αναμένονται ακόμα οι τοποθετήσεις του μέλους του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Λαρς Φελντ, του ιδρυτή και επικεφαλής της Japonica Partners Πολ Καζαριάν και τα μηνύματα που θα στείλουν στο συνέδριο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Το συνέδριο αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης περυσινής διοργάνωσης του Economist στο Βερολίνο και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει, μεταξύ άλλων, σημείο διαλόγου για τις επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και Γερμανία.