Στη Πάτρα μεταφέρεται το μεσημέρι η Τιμία Κάρα του Απ. Ανδρέα

Μεταφέρεται σήμερα το μεσημέρι με στρατιωτικό αεροσκάφος C – 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας πίσω στην Πάτρα μέσω της Αεροπορικής Βάσης Ανδρέας Παπανδρέου, η Τίμια Κάρα του Απόστολου Ανδρέα.

Άγημα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της δύναμης θα αποδώσουν τιμές.

Η Τίμια Κάρα που μεταφέρθηκε στην Κύπρο στις 29 Οκτωβρίου βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στο Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας. Την Τιμία Κάρα συνόδευσαν στην Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος και άλλοι ιεράρχες.

Στον ναό τελέστηκε ολονύχτια ακολουθία και χιλιάδες πιστοί σχημάτισαν μεγάλες ουρές για να προσκυνήσουν.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος υποδεχόμενος χθες την Τίμια Κάρα στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας εξέφρασε χαρά και συγκίνηση σημειώνοντας, ότι στην γη της Πάφου δεν είναι άγνωστοι οι βηματισμοί των Αποστόλων αλλά ούτε και της λείπουν, όπως ανέφερε, Άγιοι μεγάλης περιωπής.

Όμως ο λαός συνέχισε, νιώθει μια ιδιαίτερη συγκίνηση για την έλευση της Κάρας του Απόστολου Ανδρέα αφού είναι ο Άγιος που τιμάμαι στην Κύπρο και στην Πάφο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ανέφερε πως η μεγάλη προσέλευση πιστών όλων των ηλικιών τόσο στην Λευκωσία όσο και στην Πάφο προκειμένου να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η απόφαση για την μεταφορά της στην Κύπρο.

Αυτός ο λαός ,ο έντονα θρησκευόμενος, είπε, απέδειξε ότι έχει κλείσει στην καρδιά του τον Απόστολο Ανδρέα.