Στη Λάρνακα η πρώτη Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα

Με το σύνθημα «Αλλάζω Συνήθειες, Γυμνάζομαι Τώρα» πραγματοποιείται από τις 7 – 13 Οκτωβρίου στη Λάρνακα η Ευρωπαϊκή Αθλητική Εβδομάδα «Move Week 2013», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας, ο ΚΟΑ, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών ( European Cyclists Federation) και το International Sport and Culture Association (ISCA).

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι η εβδομάδα «Move Week» είναι ετήσια Πανευρωπαϊκή εκστρατεία που προωθεί τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα και το ευεργετικό αντίκτυπο τους στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πρόσθεσε ότι το «Move Week 2013» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στη Λάρνακα και συνδιοργανώνεται με τον ΚΟΑ.

Ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Εβδομάδας συμπεριλαμβάνει πληθώρα αθλητικών και φυσικών δραστηριοτήτων, Αθλητική Ημερίδα και η εβδομάδα ολοκληρώνεται με την Αθλητική Φιέστα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ευρώπης.