Στη Κύπρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φράνσις Φάνον

Ο  Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον, αναμένεται σήμερα το βράδυ στην Κύπρο. Ο κ. Φάνον θα συνοδεύεται από ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε θέματα ακτοφυλακής και ασφάλειας.

Στόχος της επίσκεψης είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας σε επίπεδο 3+1 και να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας, που προωθείται από Κύπρο,Ελλάδα και Ισραήλ, θα πρέπει να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες της περιοχής.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα παρακαθήσουν σε δύο συσκέψεις, με αντικείμενο θέματα ασφάλειας των γεωτρήσεων και περιβάλλοντος. Στις συνεδρίες αυτές θα συμμετέχουν τα αρμόδια τμήματα θαλάσσιας ασφάλειας και περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας. Με την παρουσία και των αξιωματούχων από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών.

Θα συζητηθούν πιθανά προβλήματα και κίνδυνοι, που μπορεί να προκύψουν στις πλατφόρμες εντός της θάλασσας.

Ο κ. Φάνον θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φράνσις Φάνον, κατά τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπουργούς Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα φροντίσει να στείλει και συγκεκριμένα μηνύματα προς την κατεύθυνση της Τουρκίας.