Στη Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, βρίκεται σήμερα στη Κύπρο όπου  πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, θα συναντηθεί στις ο9.20, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αργότερα θα προσφωνήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ θα συμμετάσχει σε συζήτηση με Κύπριους νέους σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 9.50 θα γίνουν δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο πρεοδρικό Μέγαρο.

Στις 10.20 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη και θα ακολουθήσουν στις 11.00 δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις 11.25 θα υπάρξει επίσημη προσφώνηση του Προέδρου Ταγιάνη προς Βουλή των Αντιπροσώπων. Στις 12.20 θα πραγματοποιήσει συζήτηση για το “Μέλλον της Ευρώπης” με Κύπριους νέους.

Στις 13.10 θα του παραθέσει επίσημο γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η Κύπρος έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ταγίανι ενόψει της επίσημης επίσκεψής του.

Ανέφερε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται δίπλα στην Κύπρο και τους πολίτες της στην προσπάθεια επίτευξης λύσης για επανένωση σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.