Στη Κύπρο αύριο ο Έλληνας ΥΠΕΞ – Συνάντηση με τον ΠτΔ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο για επαφές και συντονισμό ενεργειών, ενόψει και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων .

Ο κ. Δένδιας θα έχει συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη όσο και με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Δένδια στην Κύπρο, είναι σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ, η προετοιμασία των δύο χωρών ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14 Οκτωβρίου, στην ατζέντα του οποίου θα βρεθεί το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων τουρκικών γεωτρητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ. Το θέμα δήλωσε ότι θα εγγράψει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Τέλος, οι δύο πλευρές θα συντονίσουν τις κινήσεις τους τόσο για τις επόμενες ενέργειες καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Κυπριακό καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα δεχθεί αύριο, στις 6.30μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια.