Στη Κίνα χωρίς Βέργα

Στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου κατέθεσε εισήγηση ο Δήμαρχος Σάββας Βέργας για αναβολή του προγραμματισμένου ταξιδιού στην Κίνα αντιπροσωπείας του Δήμου, της οποίας επρόκειτο να ηγηθεί, την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως ανέφερε ενόψει των εξελίξεων τόσο για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων όσο και για άλλες υποθέσεις,  ίσως κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ελεγκτική υπηρεσία του Κράτους ή και στη Νομική υπηρεσία.

Παρά το γεγονός ότι μέλη του Δημοτικού συμβουλίου πρότειναν στο Δήμαρχο Πάφου να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στην Κίνα, αφού εναντίον του δεν εκκρεμεί οτιδήποτε το απαγορευτικό, ο ίδιος επέλεξε να μην μεταβεί για να είναι στην διάθεση της Αστυνομίας όποτε αυτή τον χρειαστεί ώστε το ανακριτικό έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Για το θέμα υπήρξαν διαφορετικές απόψεις από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ο κ. Βέργας πρότεινε όπως τεθεί επικεφαλής της αποστολής ο αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσής.

Λόγω άλλων υποχρεώσεων, ο κ. Ρουσής αρνήθηκε ωστόσο να συμμετάσχει στο ταξίδι για να αποφασιστεί τελικά από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι θα ενημερωθούν οι Κινέζοι ότι λόγω σοβαρών υποχρεώσεων δεν μπορεί να μεταβεί στην Κίνα ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο κ. Βέργας, αλλά θα μεταβούν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής και αν αυτό δεν επηρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο, τότε το ταξίδι θα διεξαχθεί ομαλά.

Ο κ. Βέργας ανέφερε πως δεν φυγομάχησε ποτέ και ούτε και τώρα θέλει να δώσει το δικαίωμα σε οιονδήποτε να ισχυριστεί ότι φεύγει για να αποφύγει οτιδήποτε για αυτό και ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αποστολή στην οποία θα μετέχουν, όπως αναμένεται, δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ένας υπηρεσιακός.