Στη Ζαγορά Πηλίου ο Προκόπης Παυλόπουλος για την έναρξη της Ινδίκτου

Τη Ζαγορά του Πηλίου θα επισκεφθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης του Δήμου Ζαγοράς.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται στη Ζαγορά για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί το πρωί της Κυριακής στην δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με την έναρξη της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου εκκλησιαστικού έτους, του νέου οικονομικού έτους, αλλά και την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθιερωμένη ημέρα προσευχής για το περιβάλλον υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Αμέσως μετά θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Κομνηνού στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και σύντομη ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ζαγοράς η τελετή ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Ζαγοράς-Μουρεσίου και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς.

Στη Ζαγορά θα βρεθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επίσης στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια του «Ζαγορίν».
Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και ο κ. Αποστόλου προσκλήθηκε ως ο καθ’ ύλιν αρμόδιος υπουργός για να τιμήσει και να μιλήσει προς τους συνεταιριστές για την εκατοντάχρονη επιτυχημένη πορεία του συνεταιρισμού.